headersept2

Onze dirigent

Les Amis de P heeft geen dirigent, maar een bezieler, die luistert naar de naam Bart Callebaut. Bart is van jongs af aan gebeten door muziek en zang. Hij begon op zijn vierde met blokfluit spelen en hield er nooit meer mee op.

Later verdiepte hij zich in dwarsfluit en nog later in traverso, diens houten voorloper. Bart is een muzikale duizendpoot met een muziekkamer vol met allerlei instrumenten: saxofoon, gitaar, accordeon, conga, djembé, harmonium,...

Los van zijn engagement bij Les Amis de P is Bart al meer dan 30 jaar actief bij Wisper in Leuven waar hij niet alleen gekend is als enthousiaste muziekman en cursusgever, maar ook als organisator van het jaarlijkse CLOSE Festival, het jaarlijks a capella feest.

Als dirigent van Les Amis de P vertrekt Bart vanuit het idee dat ‘iedereen kan zingen’. Voor Bart is ‘in groep zingen’ een vorm van communiceren met elkaar, naar elkaar luisteren en samen met woorden, noten en het lijf een fantastisch geheel maken.

Les Amis de P is voor hem een laboratorium waarin hij nieuwe arrangementen ontwikkelt en interpretaties uitprobeert en waarbij hij altijd al zijn creativiteit in legt. Op basis van zijn bijzondere passie voor muziek, is hij altijd te vinden voor een apart arrangement van een meerstemmige song.

 

 

Login voor Les Amis