headersept5

Hoe het begon

Waar komt de naam Les Amis de P vandaan? En wat betekent die P toch? Er werd eens ... heel lang geleden – in de herfst van 2008 – door Vormingplus een meerdaagse cursus over ‘Het plezier van zingen’ georganiseerd.

Jan Cannaerts was de lesgever van dienst. Het was niet alleen een geweldige cursus, hij werd ook gevolgd door een hele boel fijne mensen.

Halverwege de cursus vertelde Rit, één van de cursisten, een grappig verhaal over Pluisje, de kat van de buren. Pluisje was blijkbaar gaan lopen en in het midden van de (stille) nacht begon de buurvrouw luidkeels haar kat te roepen: “PLUISJE!”. Alle buren werden wakker van haar getier. De cursisten vonden het zo’n grappig verhaal dat er ter plekke werd besloten om de naam ‘Pluisje’ in een liedje te verwerken.

De deelnemers aan de cursus vonden het zo’n fijne cursus dat er na de cursus in 2009 zowaar een klein koortje werd opgericht met Jan Cannaerts als dirigent. In die tijd werd er gerepeteerd bij de koorleden thuis. Toen in april 2010 dit koortje tijdens de Week van de Amateurkunsten in Mechelen zou gaan optreden, werd er naar de naam van het koor gevraagd.

Na een kort overleg werd besloten dat ze het ‘Koor van Pluisje’ waren, maar Jan Cannaerts vond toch dat een Franse naam een beetje sjieker stond en zo werd de officiële naam van het koor ‘Les Amis de P’. De 'P' zorgde voor een mysterieus element en er werd in de beginjaren nooit verklapt dat de P naar de kat ‘Pluisje’ verwees, maar nu weet iedereen het dus ... ;-)

Ondertussen is het koor flink in ledenaantal gegroeid, wordt er wekelijks in Villa Zonnebloem gerepeteerd en is Bart Callebaut onze vaste dirigent en bezieler.

Maar ondanks al deze veranderingen staat bij Les Amis de P het ‘plezier van zingen’ nog altijd centraal!

Login voor Les Amis